Site logo

2020 Dekorasyon Trendleri

2020-dekorasyon-trendleri

2020 Dekorasyon Trendleri – Yoğun, hızlı, gürültülü ve stresli ilerleyen şehir hayatlarında huzur neredeyse yok denecek kadar azdır. Uzmanlar ise birçok kişinin yorucu geçen bir günün sonunda en huzur buldukları yerin,kişilerin evleri olduğunu söylerler. Peki, evinizde huzur bulmak için,göz yorucu şeylerden uzaklaşmak için ve rahatlamak için evinizi nasıl dekore etmelisiniz?

Nasıl Dekore Etmeli – 2020 Dekorasyon Trendleri

Son yıllarda kalabalık ve renk cümbüşünden daha çok insanlar evlerini sadelik üzerine dekore ediyor. 2020 trendleri ise duvar,zemin, mobilya hatta süs eşyalarına kadar sadelik taraftarıdırlar. 2020’nin favori renkleri ise gri, yeşil , pirinç ve krom tonları olarak belirlenmiştir. Grinin insanları sakinleştirme özelliğiyle ve mobilyaları ön plana çıkarması ile duvarda en çok gri tonları tercih edilmiştir. Yeşil tonlarında daha çok adaçayı yeşili ve nane yeşili trendlere girmiştir. Mobilyalarda ise pastel tonlar dikkat çekmiştir. Parlak ve göz alıcı renkler yerine pastele ağırlık verilmiş ve minik ayrıntılarla bile pasteli seçmişlerdir. Süs eşyalarında ise rose gold ve bakırın yerini pirinç ve krom almıştır.

2020-dekorasyon-trendleri-1

Önceki yıllardan esintiler;

Renklerden sonra 2018 yılından beri gündemde olan mermer deseni 2020 trendlerde de karşımıza çıkmaktadır. Şömine, mutfak, banyo gibi bir çok alanda mermer ve mermer deseni kullanımı artmıştır. Yılın renklerinden birinin de yeşil olduğunu söylemiştik.Yeşilin insanlara doğayı anımsatması ve rahatlatması yeşili trendlere sokmuştur. Doğa severlerin favori trendi olan biyofoli ise yine yeşilin rahatlatma özelliği ile trendlerindendir.

Biyolofi: Evde bolca asma,dikey ya da yerde bitki yetiştirmektir. İnsana huzur veren bu trend en çok dikey bitkilerle dikkat çekmiştir.

Trendlerde yerini alan geometrik cisimler ise evinizin her köşesinde bulunabilir. Avize,halı, perde, masa ve süs eşyalarında kullanılan geometrik cisimler evinize sade ve modern bir görünüm verecektir. Özellikle geometrik halılar evinize ayrı bir hava katacaktır. Ayriyeten televizyon ünitelerinin yerini alan şöminelerde 2020 trendlerinde bulunmaktadır. Sıcak ve samimi ortam yaratan şömineler her alanda kullanışlı olarak görülmektedir. Sadece salon ve odalarda değil mutfakta da 2020 trendleri konuşmuştur. Mutfak dolapları, yemek masaları ve mermerlerin de trend olan siyah rengi, mutfakları olduğundan daha modern ve hoş göstermektedir. 2020 trendleri denince akılda oluşan sadelik ise biblolar ve tablolarla hareketlenmiştir.

Image

Leave a Reply