Site logo

Türkiye’nin Emlak Zenginleri

Image

Ülkemizde en gelişmiş sektör olan inşaat sektörü sayesinde, ülkenin en isim yapmış insanları da emlak zenginleri olarak karşımıza çıkıyor. Emlak işleri ile ilgilenen bir çok insan bilir ki uzun vade de getirisi çok olan bu sektör, daha büyük işler yapan şirketlere ülkemiz de çok daha fazla kazandırmaktadır. Her yıl değişen, yükselen-alçalan isimler görsek de artık listenin demir başları da oluştu. Artık ekranlar da gördüğümüz bir çok insan genelde kıyı kesimlerine satın aldığı evlerle adından söz ettirerek bu listelerde yer alsa da, geçtiğimiz yıllarda üst sıraları mesken tutan isimler oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı ‘nın her yıl açıkladığı Gayrimenkul Sermaye İradı listesinden alınan veriler ile harmanlayarak isimler , Türkiye’de zenginliğin “kira üzerinden elde edilmiş” olanının da yer aldığı listeyi paylaşacağız . iyi okumalar…

Emlak Zenginleri – Kişiler

Rönesans Holding – Erman Ilıcak

erman-ilicak
erman-ilicak

Rönesans Holding patronu bu listeye ve Forbes listelerine geçtiğimiz yıllarda zirvenin sahibi olarak katıldı. Zenginler listesinin bir çoğu İstanbul’da yaşayan kişiler tarafından oluşturuluyordu yıllardır… Erman Ilıcak sadece İstanbul’dan çıkmadığını kanıtlamış oldu.

Kenan İmirzalıoğlu

kenan-imirzalıoğlu
kenan-imirzalıoğlu

Ankara’nın bağrından kopan ve o kültürde ki toprağa yatırımın kıymetini bilen Kenan İmirzalıoğlu, bu listeye yine başlarda yer alan ünlüler arasında katılıyor. Arazi ve restorasyon işleri ile kar elde eden oyuncu adının hakkını veriyor.

Sibel Can

Sibel can her ne kadar konserden konsere koşsa da artık gelirinin bir çoğunu yaptığı gayrimenkul yatırımları ile elinde tutuyor. İstanbul, Ankara ve ülkenin yazlık kesimlerinde bir çok mülke sahip olan Can, artık ülke dışında da yatırımlarını arttırıyor.

Acun Ilıcalı

gayrimenkul-zenginleri-acun-ilicali
gayrimenkul-zenginleri-acun-ilicali

Yıllarca spikerlik yaparak ekmeğini taştan çıkaran Acun ılıcalı, yarışma formatları ile elde ettiği gelirini gerekli yatırımlar ile diri tutuyor. Kendisi çektiği zorlukları rahatlıkla ifade eden Ilıcalı, ulaştığı servet ile sahip olduğu mülklerin kesin bir listesi yok. Ancak bilindiği üzeri bir çok yatırımının yurt dışında bulunması onun zengin kalmasının diğer bir etkeni olmalı.

Emlak Zenginleri – Şirketler

Bu isimlere ek olarak; Holdingler listenin başını koşturuyor. Akfen Holding’in gayrimenkul yatırımlarının toplam değeri oldukça yüksek rakamlara ulaştı. Halka açılarak gücüne güç katan İttifak Holding yüksek değerli gayrimenkulleri ile Koç, Sabancı ve Doğan Holding gibi büyük holdingleri geride bıraktı. İhlas Yayın’ın medya işlerinden arta kalan zamanda gayrimenkul yatırımları da hatırı sayılır rakamlara ulaştı.

Image

Leave a Reply