Site logo
  • Home
  • Konut
  • 2013 Yılından Bu Yana En Yüksek Konut Satışı

2013 Yılından Bu Yana En Yüksek Konut Satışı

konut-satisi

2013 Yılından Bu Yana En Yüksek Konut Satışı – Gyoder, 1999 yılında Türkiye’de gayrimenkul yatırım ortaklarının sahipleri tarafından kurulmuş bir şirkettir. Türkiye’nin gayrimenkul platformu olarak bilinen Gyoder, 2019 yılında bir gayrimenkul satışları hakkında bir rapor yayınlamıştır. Yayınladıkları bu raporda yapılan tüm konut satışlarının bilgilerini detaylı bir şekilde ele alarak yüzdelikleri ile birlikte açıklamıştır. Saygın bir kuruluş olan Gyoder, raporda yer alan her şeyin belgeli ve raporda ciddi rakamların yer aldığını da eklemiştir. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin yayınladığı bu rapora göre 2013 yılından kötüye giden emlak satışlarının, şu aralar en yüksek rakamlara ulaştığını bildirmiştir.

konut-satislari
konut-satislari

Konut Satışı Oranları

2019’un sonunda bildirilen rakamlar ile birlikte 483 bin 256 adet konut satarak diğer yıllara oranla daha fazla konut satışı yapılmıştır. Bu satışın büyük bir bölümü özellikle aralık ayında gerçekleşmiştir. Bunun nedeni ise uzun yıllar sonra düşen kredi faiz oranları olduğu aşikardır. Aralık ayında bu kadar fazla konut satışı beklentilerin üstünde olmuştur. Sadece bu ayda toplam 202 bin 74 adet konut satılmıştır.

Bu yapılan konut satışlarında, metropol şehir olan İstanbul en çok satışın yapıldığı yer olarak ilk sırada yer almaktadır. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise; çok sayıda Irak vatandaşlarının ev aldığı da raporda bildirilmiştir.

İkinci el satışların payı ise tüm satışlara oranla yüzde 63 olarak görülmektedir. Bu sayıda aynı şekilde beklentinin üzerinde olmuştur. Diğer bir detay ise son çeyrekte yapılmış olan konut satışlarının yüzde 30’luk kısmı ipotekli satış olarak gözlenmiştir. İkinci el konut satışları aralık ayının diğer senedeki aralık ayıyla kıyaslanmasına göre yüzde 89 artış göstermiştir. Düşen krediler ile birlikte bu sayıların 2020 yılı içinde de devam etmesi bekleniyor. Bu fırsatı iyi değerlendirme biz gayrimenkul danışmanlarının işidir.

Sosyal medyadan bizi takip edin!

Image

Leave a Reply