Site logo
  • Home
  • Destek
  • Emlak Vergi Borcu Yapılandırma – Emlak Vergi Borcu Nereden Yapılır?

Emlak Vergi Borcu Yapılandırma – Emlak Vergi Borcu Nereden Yapılır?

Emlak Vergi Borcu Yapılandırma 2021

Emlak Vergi Borcu Yapılandırma – Türkiye Büyük Millet Meclisi Vergi Usul Kanunun da düzenleme yapılmasına onay verdi. Böylece bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile alakalı yapılack olan değişiklikler yürürlüğe alınmıştır. Düzenlemeye göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, Ticaret Bakanlığı, Belediyeler ve İl Özel İdareler de bulunan borçlar yapılandırılabilecektir. Bunun birlikte emlak vergi borcu bulunan vatandaşlar da 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir.

Emlak Vergi Borcu Yapılandırma – Emlak Vergi Borcu Nereden Yapılır?

Başvurular; “İnteraktif Vergi Dairesi” üzerinden E-devlet şifreniz ile uygulamaya giriş yaparak yapılabilecektir. Giriş yapıldıktan sonra “Yapılandırma İşlemleri” başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvurular alınmaktadır. Lakin düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile Covid-19 ile mücadele de uygulanan idari para cezaları düzenlemeye tabi tutulmamıştır.

Emlak Vergi Borcu Yapılandırma Ödemeleri Nasıl Olacak?

Vergi borç yapılandırmasından faydalanack olanlar 6, 9, 12 ve 18 taksitler halinde ödemelerini yapacaklardır. Geçmiş dönemden kredi borcu bulunan ödenmemiş borçlar için sicili bozuk vatandaşların geçmiş ödemelerine bakılmayacaktır. 30 Nisan 2021 (dâhil) tarihinden önceki borçlar için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021.

Vergi Borcu Yapılandırma Ödemelerinde Gerekli Koşullar Neler?

30 Nisan 2021 tarihine kadar emlak vergi borcunu ödemeyen , bildirimde bulunmayanlara belirli koşullar dâhilinde faizleri silinebilecektir. İlk olarak mükelleflerin vergi borç bildirimlerini gerekli birimlere yapması gerekmektedir. Daha önce mükellefiyet kaydını yaptırmamış olanların işe başlama tarihi esas alınacaktır.

Böylece kültür varlıkları korumasına istinaden gecikme faizi alınmayacaktır. Bununla birlikte gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları hesaplanacaktır. Ancak; Hesaplanacak olan tutarın hepsinin ödenmesi koşulunun sağlanması gerekmektedir. Kısacası hepsinin ödenmesi koşulu ile  gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezalarının hepsi iptal edilecektir.

Ek olarak TBMM’ de kabul edilen değişiklikler kayıtlı ekonomiye geçiş için ilk adım olarak görülmektedir. Bundan dolayı matrah ve vergi artırımı yoluyla işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Böylece kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Haziran Ayı Kira Artış Oranı 2021

Image

Leave a Reply