Site logo

Gayrimenkul Fotoğrafçılığı

gayrimenkul-fotografciligi

Gayrimenkul fotoğrafçılığı, işimin ayrılmaz bir parçasıdır. Bir projeyi tasarlarken, içerikle ilgili görsel fikirler aklıma gelir, bu da video tasarımının temelini oluşturur. Bu görselleri hemen hemen her yerde düşünmeye başlarım ve projenin gerektirdiği şekilde anlaşılır ve basit bir şekilde sunmaya çalışırım.

Bence, bir gayrimenkulu değerli kılan faktörlerden biri, onu nasıl sunduğunuzdur. İşimizin boyutuna bağlı olarak gelen alıcı veya satıcı benzer özelliklere sahip olur ve tercihimiz bu yönde şekillenir. İletişimin boyutu, işimizin nasıl yapıldığı ile yakından ilişkilidir. Gayrimenkulu sözlü olarak ya da proje bazında anlatabiliriz, ancak işi görsel boyuta taşıdığımızda, somut veriler her zaman iletişimi güçlendirir ve satışın onaylanmasına büyük destek sağlar.

Gayrimenkul Fotoğrafçılığı

Bir gayrimenkulu tanıtmaya çalışırken bakış açım her zaman en geniş açıya sahiptir. İlk olarak, gayrimenkulün derinliğini sade bir şekilde anlatmaya çalışırım. Eğer gayrimenkul eşyalıysa, odaların düzenli olması çok önemlidir. Gayrimenkulün içi boşsa, tamamen temiz olması gerekir. Bu, alıcıya daha temiz ve anlaşılır bir ortam sunar. Siz de portföyünüzü tanıtırken daha destekleyici ifadeler kullanabilirsiniz.

Gayrimenkulün konumunu, özellikle kuşbakışı çekimlerle desteklemek, çevreyi tanıtmak açısından faydalıdır. Bir portföy tanıttığımda, portföyün çevresini, dış görünümünü ve iç detaylarını ayrıntılı fotoğraflar ve videolarla belgelerim. Bu, alıcının zihnindeki soru işaretlerini azaltır. Yani sunum sırasında mümkün olduğunca fazla bilgi sunulduğunda, alıcının soru işaretleri tek tek ortadan kalkar.

gayrimenkul-fotografciligi
gayrimenkul-fotografciligi

Portföy çekimlerinde geniş açıyı tercih ederim, aynı şekilde videolarda da aynı prensibi uygularım. Elbette, portföy çekimleri için özel fotoğraflar ve video klipler hazırlanabilr, genel bir bakış açısından detaya doğru video kurgusu yapılabilr. Bu, portföyünüzün sunum değerini artırır. Burada, portföyünüz için gerekli ekipmanların ve videografilerin devreye girmesi önemlidir.Ben genellikle portföy çekimlerinde teknik olarak 16mm lens kullanırım, bu da geniş açılı çekim demektir. Ayrıca 14mm, 20mm lensler de kullanabilirim. Ayrıca, özel video klipler hazırlanırken 35mm, 50mm, 85mm lensler kullanılr. Günümüzde bazı akıllı telefonlar geniş açılı çekimleri destekler hale geldi. Sunum yapanların bazen bu telefonları kullandığını görebilirim. İmkânlar ne olursa olsun, profesyonel bir yaklaşımla çalıştığınızda, bu fark edilmeyecektir.

Image

Leave a Reply